مجله اینترنتی ایما » فرهنگ و هنر » آداب و رسوم » غذاهای محلی استان هرمزگان

غذاهای محلی استان هرمزگان

غذاهای محلی استان هرمزگان

غذاهای محلی استان هرمزگان

غذاهای محلی استان هرمزگان

بیشتر غذاهای استان هرمزگان دقیقآ همان غذاهایی است که در هندوستان مصرف می کنند نه تنها غذاها بلکه تمام نان ها وادویه ها ی محلی همه هندی هستند مثل بریانی، حواری(مسالا دار چاول ) ، نان فطیر (نان چپاتی) ، نان کلوکی ، نان حلقه ای ، پکاره (پاکورا) ، زلیبی (زولبیا) ، نان ستپوری (نان پراتا) ادویه محلی (گرم مسالا)و …غذاهای بومی استان هرمزگان مانند غذاهای مردمان کالیکوت (بندری واقع در جنوب هندوستان) می باشد چون در زمان های قدیم از کالیکوت بار ادویه وتمر هندی وارد قشم می شد .

 

مهیاوه : مهیاوه که مهیابه ، ماهیاوه ، مهیوه ، مهوه ، موه ، هم به آن می گویند ، غذای مخصوص مردم جنوب ایران است گویا کلمه مهوه و مهیاوه ، در اصل از دوکلمه ماهی و آوه ، مرکب بوده و آوه به معنی آب است .

 

رنگ و طعم مهیاوه :

مهیاوه یک نوع غذای آبکی تیره رنگ و شور و تند است که آن را از یک نوع ماهی ریز به نام موتو، متو یا حشینه ( مومغ ، ساردین ) درست می کنند و با نان یا همراه غذاهای دیگر به مصرف می رسانند و بسیار مقوی و اشتها آور است .

 

سوراخ یا سوراغ

در بندرعباس مخلوط ماهی مومغ (حشینه ) و آب نمک و گل سرخ و پوست نارنج را برای اینکه خوشبو شود در حلب می ریزند و ان را سوراخ یا سوراغ می نامند پس از آماده شدن آن آب سوراغ را برداشته و روی نان می مالند و به اصطلاح خودشان ، نان سوراغ روغنی می خورند

عنکاس Ankas (ماهى مرکب)

غذاهای محلی استان هرمزگان

غذاهای محلی استان هرمزگان

پلشک صدف حلزونى Palshk

غذاهای محلی استان هرمزگان

خوراک سينگو (خرچنگ) Singow

غذاهای محلی استان هرمزگان

غذاهای محلی استان هرمزگان

غذاهای محلی استان هرمزگان

يك نوع خمير محلي

کوسه کبابی

غذاهای محلی استان هرمزگان

غذاهای محلی استان هرمزگان

معجون دریایی

 

هوارى Haware

از ديگر غذاهاي محلي ميتوان : کلمبا Kolomba ، زيبون Zebon ، موفلک Moflak ، حلا يا کاتوغ تخم‌مرغ Katog-hala را نام برد . همچنين ادويه ي محلي كه شامل : گشنيز، زيره ، دارچين ، فلفل سياه ، هل ، ميخک و زنجبيل مي باشد

باز نشر مطالب مجله اینترنتی ایما تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .