طرز تهیه باسلوق ژله ای

طرز تهیه باسلوق ژله ای

 

طرز تهیه باسلوق ژله ای

باسلوق یکی از شیرینی‌های خوشمزه و سنتی کشورمان است و باسلوق ژله‌ای نیز نوع دیگری از این شیرینی خوشمزه بوده که به راحتی تهیه می‌شود. در قدیم به این شیرینی راحت‌الحلقوم نیز گفته می‌شد و در آن پودر ژله به کار نمی‌رفت، اما پودر ژله باعث درخشان شدن و خوش رنگ شدن این شیرینی می‌شود.

مواد اولیه برای تهیه باسلوق ژله ای

برای تهیه این شیرینی به پنج ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر آمده است، نیاز دارید.
مواد لازم
پودر ژلهیک بسته
شکریک دوم پیمانه
گلابیک دوم پیمانه
آبیک دوم پیمانه
نشاستهیک دوم پیمانه
روغن مایعیک قاشق غذاخوری
پودر نارگیلبه میزان لازم


چند نکته:

  • بسته به سلیقه خودتان می‌توانید از هر طعم ژله با هر رنگی استفاده کنید. حتی می‌توانید این باسلوق را با استفاده از ژله‌های متفاوت در رنگ‌های متنوعی تهیه کنید تا زیبایی بیشتری داشته باشد.
  • حتما از نشاسته گل استفاده کنید، زیرا هنگامی که داخل آب ریخته می‌شود بافت آن به سرعت از هم باز می‌شود.
  • اگر تمایل دارید که باسلوق شیرین باشد، می‌توانید شکر را تا یک پیمانه نیز افزایش دهید.

طرز تهیه باسلوق ژله ای

طرز تهیه باسلوق ژله ای

طرز تهیه باسلوق ژله ای

    • ابتدا نشاسته گل را با آب مخلوط کنید و اجازه دهید که نشاسته کاملا از هم باز و در آب حل شود.
    • نشاسته را در ظرفی که قرار است باسلوق را در آن تهیه کنید، بریزید. توجه داشته باشید که ترجیحا از یک ظرف نچسب استفاده کنید. هنگامی که نشاسته را در ظرف می‌ریزید، به آرامی اینکار را انجام دهید و یکی دو قاشق آخر آن را دور بریزید، زیرا معمولا حاوی دانه‌های نشاسته حل نشده است.
    • پودر ژله، شکر و روغن را نیز اضافه کنید و بهم بزنید. البته در این مرحله تمام مقدار شکر و پودر ژله در آب حل نخواهد شد، بنابراین نگران نباشید.
    • اکنون مایه را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و دائما بهم بزنید تا به جوش آید.
  1. طرز تهیه باسلوق ژله ای

    • زمانی که به جوش آمد، یک تا دو دقیقه بهم بزنید تا شکر و پودر ژله حل شده و مایه کمی غلیظ و براق شود.
    • یک کیسه فریزر را باز کنید و داخل ظرف لبه‌داری را که قرار است باسلوق را در آن تهیه کنید، با کیسه فریزر کاملا بپوشانید.
    • مقداری از پودر نارگیل را کف ظرف بپاشید و مایه باسلوق را داخ ظرف بریزید. چند ضربه بزنید تا حباب‌های داخل مایه باسلوق ژله ای خارج شود.
    • سپس مجددا مقداری پودر نارگیل روی باسلوق بریزید.
    • کمی که باسلوق حرارت خود را از دست داد، آن را به مدت ۳ الی ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود.
    • سپس قالب را از یخچال خارج کرده و به کمک کیسه فریزری که کف آن پهن کرده بودید، به آرامی باسلوق را از قالب جدا کنید.
    • در این مرحله باسلوق ژله ای بافتی یک دست و منسجم دارد و می توانید آن را به شکل دلخواه مانند مکعب برش بزنید. سپس باسلوق‌ها را مجددا به پودر نارگیل آغشته کنید.
طرز تهیه باسلوق ژله ای

طرز تهیه باسلوق ژله ای


چند نکته:

  • می‌توانید به جای پودر نارگیل از پودر سایر مغزیجات نیز استفاده کنید.
  • اگر تمایل دارید که باسلوق ژله ای دو رنگ تهیه کنید، ابتدا یک رنگ باسلوق را آماده کرده و در قالب بریزید، اما آن را در یخچال قرار ندهید. سپس رنگ دیگر را نیز تهیه نمایید، تا این زمان باسلوق اولی کمی بسته شده است و می‌توانید رنگ دوم را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که نباید مابین دو لایه، پودر نارگیل بپاشید وگرنه هنگام برش زدن از یکدیگر جدا خواهند شد.
  • برای تهیه باسلوق ژله ای رولی نیز به همین روش باید عمل کنید، اما اندازه ظرف باید به گونه‌ای باشد که قطر مایه نیم سانتیمتر باشد. پس از آنکه این شیرینی را در یخچال قرار دادید و سفت شد، آن را به کمک کیسه فریزر از قالب خارج و به آرامی رول کنید. می‌توانید وسط باسلوق را مقداری گردو نیز قرار دهید. اگر باسلوق به دست شما چسبید، با مقداری آب گرم دست‌های‌تان را مرطوب کنید.

 

 

موضوعات
درباره سایت
مجله اینترنتی ایما با هدف راه اندازی سایتی جامع در حوزه اجتماعی وب فارسی از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و در زمان کوتاهی حوزه فعالیت محتوایی خود را به بیش از 124 عنوان مجموعه گسترش داده است.
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی راهی برای بودن همیشه کنار هم
کلیه حقوق برای " مجله ایما " محفوظ است.