طرز تهیه حلوا سه آرد

طرز تهیه حلوا سه آرد

حلوا نوعی دسر معروف ایرانی بسیار متنوع است که گاهی از آن برای تهیه یک نوع غذا یا شیرینی دیگر استفاده می‌کنند. از انواع حلوا می‌توان حلوا با آرد ذرت، حلوا گردویی و حلوای آرد گندم را نام برد که تنوع آن‌ها به مواد مورد استفاده در تهیه حلوا مربوط است. اما درباره حلوا سه آرد باید بگوییم که وجود آرد نخودچی در این حلوا، این دسر را به یک شیرینی مغذی تبدیل کرده است. نخودچی یکی از مواد غذایی دارای فیبر بالاست و به همین جهت برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید است. از طرفی پروتئین موجود در آن به قدری بالاست که یک سوم لیوان آرد نخودچی معادل یک واحد گوشت کم چرب محسوب می‌شود و می‌تواند جایگزین مناسبی برای حبوبات باشد.

طرز تهیه حلوا سه آرد

مواد لازم
آرد گندم۱ پیمانه
آرد برنج۱ پیمانه
آرد نخودچی۱/۲ پیمانه
روغن مایع۱+۱/۴ پیمانه
آب۲٫۵ پیمانه
شکر۲٫۵ پیمانه
هل۱ قاشق مرباخوری
گلاب۱/۲ پیمانه
زعفران دم کرده۳ قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. شکر و آب را روی حرارت متوسط قرار داده و اجازه دهید بجوشد تا شکر در آب حل شود.
  2. در انتها گلاب و زعفران دم کرده را به شربت اضافه کرده، پس از ۳-۲ دقیقه حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت خنک شود.
  3. آرد سفید را درون تابه‌ای ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و کمی رنگ آن تغییر کند.
  4. سپس آرد برنج را به آرد سفید اضافه کرده و حدود ۵ دقیقه با هم تفت دهید.
  5. آرد نخودچی را به تابه اضافه کرده، ۲ الی ۳ دقیقه تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
  6. روغن را کم کم به آرد بوداده اضافه کنید و با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا آرد با روغن مخلوط شود.
  7. پودر هل را به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید و روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا بوی روغن از بین برود.
  8. شربت را کم کم به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا شربت به خورد آرد برود و حلوا جمع شود، طوریکه به راحتی از کف تابه جدا شود، سپس از روی حرارت بردارید.
  9. حلوا سه آرد را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن خلال پسته و بادام بریزید یا در صورت تمایل در قیف ریخته و به سلیقه خود تزیین کنید.

 

 

 

نکات مهم و اصولی در تهیه حلوا سه آرد

  • برای تهیه حلوا سه آرد از آرد برنج و آرد نخودچی مرغوب استفاده کنید تا حلوایی باکیفیت حاصل شود.
  • آرد نخودچی را زیاد تفت ندهید، چون خیلی زود می‌سوزد.
  • برای تهیه شربت حلوا نیازی به جوشیدن شربت نیست، همین که شکر در آب حل شود کافی است.
  • برای اطمینان از کیفیت آرد برنج و آرد نخودچی مورد استفاده در حلوای سه آرد بهتر است آن را در منزل تهیه کنید.

 

طرز تهیه آرد برنج خانگی برای حلوای سه آرد

  1. برنج ایرانی مرغوب را پاک کرده و بشویید، سپس ۶-۵ ساعت بدون نمک خیس کنید.
  2. آب برنج را دو سه بار عوض کنید تا رنگ آن سفید شود.
  3. برنج را در آبکش بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود و سپس در کیسه نخی بریزید. ۳ الی ۴ ساعت صبر کنید تا رطوبت برنج کمی گرفته شود، ولی مراقب باشید که برنج خشک نشود.
  4. برنج را با استفاده از آسیاب، آرد کنید. در حین آرد کردن برنج، یکی دو بار آسیاب را خاموش کنید و اطراف تیغه آن را با قاشق آزاد کنید که برای دستگاه مشکلی پیش نیاید.
  5. آرد برنج را الک کنید و در سینی پهن کنید تا کاملا خشک شود.
  6. آرد برنج را پس از خشک شدن در بطری شیشه‌ای در یخچال نگهداری کنید.

 

طرز تهیه آرد نخودچی برای حلوای سه آرد

  1. نخودچی را خوب تمیز کرده و پوست آن را بگیرید.
  2. نخودچی را در آسیاب یا غذاساز بریزید تا پودر شود.
  3. پودر نخودچی را الک کنید تا آردی کاملا نرم و صاف به دست آید.

 

 

موضوعات
درباره سایت
مجله اینترنتی ایما با هدف راه اندازی سایتی جامع در حوزه اجتماعی وب فارسی از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و در زمان کوتاهی حوزه فعالیت محتوایی خود را به بیش از 124 عنوان مجموعه گسترش داده است.
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی راهی برای بودن همیشه کنار هم
کلیه حقوق برای " مجله ایما " محفوظ است.