سوپ جو مجلسی یکی از مشهورترین انواع پیش غذا با بافت کرمی و غلیظ است که از جو و انواع سبزیجات تازه درست می‌شود. در تهیه این سوپ می‌توان با به کار بردن رب گوجه فرنگی، سوپ جو قرمز درست کرد یا با استفاده از شیر و گاهی خامه، سوپ جو سفید تهیه کرد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه نوعی سوپ جو مجلسی را آموزش دهیم که در آن از سس سفید استفاده شده و به همین دلیل سوپی غلیظ و لعاب‌دار است.

طرز تهیه سوپ جو مجلسی

مواد لازم
جو پوست کنده۵۰۰ گرم
کره۱ قاشق غذاخوری
پیازچه متوسط خرد شده۲ عدد
عصاره مرغ (عصاره سبزیجات)۳ فنجان + ۲٫۵ فنجان
هویج متوسط۱ عدد
نمک و فلفلبه میزان لازم
جعفری تازه ساطوری و آبلیموی تازهاز هر کدام ۲ قاشق غذاخوری
زرشک۲-۳ قاشق چایخوری
کره و آرد برای تهیه سساز هر کدام ۲ قاشق غذاخوری
شیر کم چرب برای تهیه سس۲ فنجان
دستور تهیه:
  • جو را ۴-۳ ساعت در آب خیس کنید، سپس با مقداری نمک روی حرارت ملایم در قابلمه با درب باز بپزید. درب قابلمه را نبندید، زیرا جو هنگام پختن کف می‌کند و سر می‌رود. اجازه دهید جو  کاملا بپزد و لعاب بیندازد.
  • کره را در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود. سپس پیازچه خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شود.
  • جو پخته و ۳ پیمانه عصاره مرغ را به قابلمه اضافه کرده و صبر کنید تا به جوش آید، سپس درب قابلمه را بسته و حدود ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا کمی غلیظ شود.
  • هویج را شسته، پوست بگیرید و رنده کنید. هویج رنده شده و ۲.۵ فنجان عصاره مرغ را به قابلمه افزوده، نمک و فلفل سوپ را میزان کنید و صبر کنید تا به جوش آید. سپس حرارت را کم کرده، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید حدود ۲۰ دقیقه دیگر بپزد.
  • حرارت را خیلی کم کنید تا سوپ گرم بماند و مشغول درست کردن سس سفید شوید.

طرز تهیه سوپ جو مجلسی

  • ۲ قاشق غذاخوری کره را روی حرارت ملایم در یک تابه نچسب ذوب کنید. ۲ قاشق آرد به کره افزوده و حدود ۲ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
  • یک فنجان شیر اضافه کنید و روی حرارت متوسط مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود.

طرز تهیه سوپ جو مجلسی

  • یک فنجان شیر دیگر اضافه کنید، هم بزنید تا گرم شود و قبل از اینکه به جوش آید، حرارت را خاموش کنید.
  • سس سفید را در حالی که داغ است به سوپ اضافه کرده، حرارت را کمی زیاد کنید تا به جوش آید و سوپ را هم بزنید.
  • حرارت را متوسط کرده و اجازه دهید سوپ به مدت ۱۰ دقیقه دیگر با درب باز بپزد و غلیظ شود. در این فاصله گاهی سوپ جو را هم بزنید.
  • ۲ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه به سوپ اضافه کرده و فرصت دهید حدود ۲ دقیقه دیگر روی حرارت متوسط بپزد.
  • حرارت را خاموش کنید و جعفری خرد شده را به سوپ اضافه کنید.
  • زرشک را شسته و ۱۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شده و خشک شود.
  • سوپ را در ظرف سرو بکشید و زرشک را روی آن بریزید.
  • سوپ جو را به صورت گرم و با مقداری نان میل کنید.

 

موضوعات
درباره سایت
مجله اینترنتی ایما با هدف راه اندازی سایتی جامع در حوزه اجتماعی وب فارسی از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و در زمان کوتاهی حوزه فعالیت محتوایی خود را به بیش از 124 عنوان مجموعه گسترش داده است.
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی راهی برای بودن همیشه کنار هم
کلیه حقوق برای " مجله ایما " محفوظ است.