طرز تهیه ترشی لیته
ترشی همراه انواع غذاهای ایرانی نظیر چلو خورشت، آبگوشت، کوکو و غیره سرو میشود و طعم غذا را بهتر میکند. با در نظر گرفتن این موضوع و اینکه طرز تهیه ترشی لیته چندان سخت نیست، میتوانید خودتان در منزل این ترشی را تهیه کنید تا کیفیت بهتری داشته باشد. البته توجه داشته باشید که در تهیه ترشی باید دقت کنید و حوصله به خرج دهید.
مواد مورد نیاز برای تهیه ترشی لیته
موادی اولیهای که برای تهیه این ترشی به آن احتیاج دارید، به شرح زیر است.
مواد لازم |
بادمجان ترشی |
۲ کیلوگرم |
خیار ریز |
یک کیلوگرم |
هویج |
یک کیلوگرم |
گل کلم |
یک عدد متوسط |
لوبیا سبز |
نیم کیلوگرم |
سیب زمینی ترشی |
نیم کیلوگرم |
موسیر |
۳۰۰ گرم |
کرفس |
۲ عدد |
سبزی |
نیم کیلوگرم |
فلفل سبز |
نیم کیلوگرم |
سرکه و نمک |
به میزان لازم |
نکته: سبزی این ترشی شامل نعناع، ترخان، جعفری، گشنیز و ریحان میشود.
طرز تهیه ترشی لیته
-
ابتدا بادمجانها را روی منقل یا در فر کبابی کنید، تا جایی که بادمجان کاملا بپزد و پوست آن به راحتی جدا شود. سپس بادمجانها را پوست بگیرید و داخل یک آبکش قرار دهد و یک شیء سنگین روی آن قرار دهید تا آب بادمجانها گرفته شود. سپس آنها را روی یک پارچه تمیز بچینید تا رطوبت آن کاملا از بین برود. چون این مراحل به زمان زیادی نیاز دارد، بهتر است که دو روز قبل برای آماده کردن بادمجانها اقدام کنید.
- مقداری نمک به بادمجان ها اضافه کرده و آنها را ساطوری کنید تا کاملا ریز خرد شوند.
- اکنون مقداری سرکه به بادمجانها اضافه کنید و بهم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- سبزی را ابتدا کاملا بشویید و کاملا رطوبت آن را بگیرید. سپس خیلی ریز خرد کنید، برای اینکار از چرخ گوشت نیز میتوانید استفاده کنید.
- بلافاصله سبزی را به ترشی اضافه کنید تا رنگ آن سیاه نشود.
- پوست مابقی مواد را بگیرید و قسمتهای اضافی آنها را جدا کنید. سپس کاملا ریز خرد کنید. مقداری نمک به این مواد بزنید و اجازه دهید که به مدت یک روز روی پارچه تمیزی بمانند تا رطوبت آنها گرفته شود.
- اکنون تمام مواد را به ترشی اضافه کنید و مقداری سرکه نیز به آن بیفزایید تا جایی که روی مواد را بگیرد.
به همین سادگی ترشی لیته آماده است، اکنون فقط باید چند روز صبر کنید تا ترشی جابیفتد.
طرز تهیه ترشی لیته
ماده کردن موسیر برای ترشی
اگر از موسیر تازه استفاده میکنید، ابتدا پوست آن را بگیرید و به صورت حلقههای نازک برش بزنید. از آنجا که موسیر تازه بوی تندی دارد، آن را از دو الی سه روز قبل در آب سرد خیس کنید و چندین مرتبه آب آن را عوض کنید. سپس موسیرها را در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود و به مدت ۲۴ ساعت روی یک پارچه پهن کنید تا هیچ رطوبتی در آن باقی نماند. اکنون میتوانید موسیر تازه را به ترشی اضافه کنید.
اگر از موسیر خشک استفاده می کنید، آنها را در مقداری آب جوش بریزید و اجازه دهید تا آب جوش به دمای محیط برسد، سپس آب آن را دور بریزید و مجددا آب جوش به موسیر اضافه کنید. اینکار را سه الی چهار مرتبه تکرار کنید. سپس موسیر را به مدت دو روز در آب سرد خیس کنید و در طی این مدت چندین مرتبه آب آن را عوض کنید تا موسیر نرم و لطیف شود. اکنون آنها را روی یک پارچه پهن کنید تا رطوبتی در موسیرها باقی نماند و برای اضافه شدن به ترشی آماده شوند.
چند نکته:
طرز تهیه ترشی لیته