طرز تهیه ترشی پیاز قرمز
طرز تهیه ترشی پیاز قرمز
تهیه ترشی یکی از روشهای نگهداری سبزیجات است که از گذشته مرسوم بوده و امروزه استفاده از ترشی همراه با غذا، به یکی از عادات غذایی ایرانیان تبدیل شده است. ترشی پیاز یکی از انواع ترشی خوشمزه است که از آن میتوان در کنار غذا، در داخل سالاد و یا انواع ساندویچ استفاده کرد. چاشنی این ترشی، آبلیمو، سرکه و شکر است که در کنار هم طعم بینظیری دارند و استفاده از لبو، باعث خوشرنگ شدن آن میگردد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه ترشی پیاز با لبو و خواص آن آشنا سازیم که میتوان خیلی سریع آماده و استفاده کرد.
طرز تهیه ترشی پیاز قرمز
مواد لازم برای تهیه ترشی پیاز با لبو
پیاز قرمز، سفید یا زرد |
۲ عدد |
چوب دارچین |
۲ عدد |
میخک درسته |
۶ عدد |
فلفل قرمز |
۱/۴ قاشق چایخوری |
سرکه سفید |
۱ پیمانه (۲۴۰ میلی لیتر) |
آبلیمو تازه |
۱/۲ پیمانه (۱۲۰ میلی لیتر) |
شکر |
۱/۲-۱/۴ پیمانه (۱۰۰-۵۰ گرم) |
نمک |
۱ قاشق سوپخوری |
طرز تهیه ترشی پیاز با لبو
طرز تهیه ترشی پیاز قرمز
- پیاز را شسته، پوست بگیرید و سپس آن را به صورت دایره یا نیم دایره خرد کنید.
- دارچین، میخک و فلفل را در یک ماهیتابه ریخته و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا کمی عطر آنها متصاعد شود.
- برشهای پیاز را داخل ظرفی ریخته و روی آن آب جوش بریزید، ۱۰ ثانیه فرصت دهید و سپس آن را آبکشی کنید و روی آن آب سرد بگیرید.
- سپس پیاز را چند دقیقه داخل آب سرد بریزید تا سولفور موجود در آن خارج شود و بعد آبکشی کنید.
- آبلیمو، سرکه، شکر و نمک را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود، سپس از روی حرارت برداشته و اجازه دهید کمی خنک شود.
- پیاز را در ظرف ترشی مورد نظر ریخته، در صورتی که از پیاز سفید یا زرد استفاده کردهاید برای رنگ کردن آن چند تکه لبوی پوست گرفته داخل ظرف ترشی قرار داده و مایع ترشی را روی آن بریزید.
- مایع ترشی را تا حدی بریزید که ظرف ترشی کامل پر شود، اجازه دهید تا خنک شود و سپس درب ظرف را محکم بسته و در یخچال قرار دهید.
- این ترشی پیاز پس از یک ساعت آماده است و میتوانید آن را استفاده کنید ولی بهتر است حداقل یک روز بماند و سپس مصرف شود.
طرز تهیه ترشی پیاز قرمز
نکات مهم و اصولی در تهیه ترشی پیاز
- ترشی پیاز را بهتر است با پیاز قرمز درست کنید زیرا طعم بهتری دارد و رنگ آن پس از چند روز ماندن در یخچال صورتی میشود.
- پیاز را میتوانید بسته به سلیقه خود به صورت دایرههای کلفت، نازک و یا حتی نیم دایره برش بزنید.
- قرار دادن پیاز در آب جوش باعث میشود پیاز طعم ملایمتری پیدا کند.
- استفاده از لبو در ترشی پیاز، برای ایجاد رنگ قرمز در آن است؛ بنابراین در صورتی که از پیاز قرمز استفاده میکنید نیازی به افزودن لبو نیست و فقط در صورت استفاده از پیاز سفید یا زرد، بهتر است از لبو استفاده شود.
- اگر مایع ترشی، خیلی داغ باشد، باعث چین خوردن پیاز میشود.
- برای اینکه ترشی پیاز خوشرنگ شود، بهتر است از سرکه سفید در تهیه آن استفاده گردد.
- ترشی پیاز را میتوان ۱۵ روز در یخچال نگهداری کرد.
- برای نگهداری طولانی مدت ترشی پیاز، آن را کنسرو کنید. برای این منظور:
- پس از ریختن مایع ترشی روی پیاز، انتهای ظرف ترشی را ۱/۵ سانتیمتر خالی بگذارید.
- درب ظرف را که حتما باید شیشهای باشد، محکم بسته، آن را در یک قابلمه آب جوش قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.
- پس از ۱۰ دقیقه، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید در قابلمه آب بماند تا خنک شود، سپس آن را در یخچال نگهداری کنید.