طرز تهیه نان پنجره ای بدون شیر
طرز تهیه نان پنجره ای بدون شیر
نان پنجره ای یکی از شیرینی های سنتی بسیار ترد و خوشمزه ایران است که آن را میتوان با شیر یا بدون شیر درست کرد. تخم مرغ، آرد سفید، پودر نشاسته و روغن کافی اصلیترین مواد لازم برای تهیه این شیرینی خوشمزه هستند.
طرز تهیه
مواد لازم |
آرد سفید گندم |
۱۰۰ گرم |
تخم مرغ |
۶ عدد |
پودر نشاسته |
۱۰۰ گرم |
گلاب |
۴-۵ قاشق سوپخوری |
روغن برای سرخ کردن |
به میزان لازم |
پودر شکر یا خاکه قند |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پودر نشاسته را در ظرفی ریخته، گلاب را به تدریج به آن اضافه کرده و هم بزنید تا خمیر شود.
- تخم مرغها را شکسته، به خمیر نشاسته اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- آرد را الک کرده، به مایه فوق اضافه کنید و هم بزنید تا مایهی صاف و یکدستی حاصل شود.
- در تابه گود کوچکی تا ارتفاع ۶-۵ سانتیمتر روغن بریزید و روغن را روی حرارت ملایم داغ کنید.
- قالب را چند ثانیه در روغن داغ نگه دارید، سپس در مایهی نان پنجره ای قرار دهید به گونهای که یکی دو میلیمتر از لبه بالایی قالب در مایه قرار نگیرد.
- وقتی شیرینی خودش را گرفت، قالب را کمی تکان دهید تا شیرینی از آن جدا شود.
- وقتی نان پنجره ای به رنگ طلایی درآمد، آن را از روغن خارج کنید و پس از گرفتن روغن اضافی آن با دستمال کاغذی روی آن پودر قند بپاشید.
طرز تهیه نان پنجره ای بدون شیر
چند نکته مهم و اصولی در طرز تهیه نان پنجره ای
- یکی از نکات مهم در تهیه این نان این است که قالب خالی را چند ثانیه در روغن داغ نگه دارید و سپس در مایه شیرینی بگذارید. در غیر این صورت مایه به قالب میچسبد و به سختی جدا میشود.
- نکته مهم دیگر این است که هنگام فرو بردن قالب در مایه شیرینی دقت کنید قالب به طور کامل در مایه فرو نرود. قالب را تا حدی در مایه فرو کنید که حدود یکی دو میلیمتر از لبه بالایی آن در مایه قرار نگیرد.