
طرز تهیه کالباس مرغ خانگی
کالباس یکی از مواد غذایی محبوب است که با استفاده از آن میتوان فست فودهای لذیذ بسیاری مانند ساندویچ، سالاد ماکارونی، پیتزا و غیره را تهیه کرد؛ از طرفی دائما میشنویم که پزشکان این ماده غذایی را منع میکنند. برای اینکه بتوانید از طعم لذیذ کالباس بهرهمند شوید و در عین حال از ضررهای مواد شیمایی به کار رفته در آن در امان باشید، بهتر است آن را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه کالباس مرغ خانگی راحت است و میتوانید غذایی سالم را به خود و عزیزانتان هدیه دهید.
مواد مورد نیاز برای تهیه کالباس مرغ خانگی
برای تهیه این کالباس برای پنج الی شش نفر، به حدود دو ساعت و نیم زمان (این زمان شامل پنج الی شش ساعتی که کالباس باید در یخچال بماند تا سرد شود، نیست) و مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم |
مرغ |
یک کیلوگرم |
آرد سفید |
۵ قاشق سوپخوری |
سیر |
۵ حبه |
شیر خشک |
۱۰۰ گرم |
زرده تخم مرغ |
۳ عدد |
سس خردل |
یک قاشق سوپخوری |
روغن مایع |
۲ قاشق سوپخوری |
یخ |
۶ قالب کوچک |
پودر تخم کرفس |
نصف قاشق چایخوری |
فلفل سیاه |
یک قاشق چایخوری |
دارچین، زنجفیل، هل ساییده شده، جوز هندی و پودر آویشن |
نصف قاشق چایخوری |
میخک |
یک چهارم قاشق چایخوری |
نمک |
۲ قاشق مرباخوری |
چند نکته:
- از ران و سینه مرغ استفاده کنید. مقدار یک کیلوگرم گوشت مرغ یاد شده، وزن مرغ بدون استخوان و بدون پوست است.
- به جای سیر میتوانید از پودر سیر نیز استفاده کنید.
-
اگر از مغز پسته تازه استفاده نمیکنید، به مدت حدود نیم ساعت آنها را در آب خیس نمایید تا نرم شود.

طرز تهیه کالباس مرغ خانگی
طرز تهیه کالباس مرغ خانگی
- ابتدا باید سه بار گوشت مرغ را از چرخ گوشت رد کنید. در مرتبه سوم ابتدا سیرها را در چرخ گوشت بیندازید و سپس گوشت مرغ را از چرخ رد کنید.
- آرد سفید و شیر خشک را دو مرتبه الک کنید و سپس به مرغ اضافه کنید.
-
سپس ادویهها را نیز اضافه نمایید.
-
در ادامه سس خردل و زردههای تخم مرغ را نیز به مواد اضافه کنید.
-
اکنون مواد را در غذاساز برقی بریزید و به مدت پنج دقیقه بهم بزنید. در این مدت به تدریج شش قالب یخ و روغن مایع را نیز به آن اضافه کنید. یخ باعث میشود که انسجام گوشت زیاد شود و لطافت کالباس نیز افزایش پیدا کند. در صورت استفاده از غذاساز دستی این مدت بیشتر خواهد بود.
- اکنون با دست کمی خمیر را ورز دهید، اگر حس کردید که خمیر خیلی شل است، کمی به آن آرد سفید الک شده اضافه کنید. البته خمیر باید حالت چسبندگی داشته باشد.
- مغز پسته را به آن اضافه کنید و کمی بهم بزنید.
-
مقداری سلفون را روی میز پهن کنید. لبههای سلفون را گیر دهید تا جمع نشود.
-
دستهایتان را خیس کنید و مایه کالباس را روی سلفون قرار دهید.
- مایه را به صورت استوانه شکل دهید.
- اکنون با کمک سلفون کالباس را رول کنید. سه دور باید سلفون را دور کالباس بپیچید و دو سر آن را محکم گره بزنید.
- سپس کالباس را دخل کاغذ آلومینیوم بپیچید و دو طرف آن را ببندید.
- در یک قابلمه آب را به جوش بیاورید و به مدت یک ساعت و نیم کالباس را در آن قرار دهید. حرارت شعله اجاق گاز در این مرحله باید متوسط باشد.
- سپس به مدت پنج الی شش ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود.
اکنون کالباس آماده است و میتوانید آن را برش بزنید و سرو کنید.
چند نکته:

طرز تهیه کالباس مرغ خانگی