طرز تهیه سمبوسه بدون گوشت

طرز تهیه سمبوسه بدون گوشت

سمبوسه بدون گوشت برای آن دسته از افرادی مناسب است که رژیم گیاهخواری دارند یا به هر دلیلی تمایلی به استفاده از گوشت قرمز ندارند. برای جبران تفاوت طعمی که نبودن گوشت در سمبوسه ایجاد می‌کند، می‌توانید سسی که در این مطلب آموزش داده می‌شود را در کنار این غذا سرو کنید، با این چاشنی تفاوتی در طعم غذا حس نخواهید کرد. این سس در خوزستان نیز همراه با سمبوسه سرو می‌شود و جزءلاینفک آن به حساب می‌آید.

مواد اولیه برای تهیه سمبوسه بدون گوشت

مواد مورد نیاز برای تهیه این سمبوسه به شرح زیر است.

مواد اولیه
سیب زمینی۱ کیلوگرم
تره و جعفری خرد شده۱۰۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
سویا۱۰۰ گرم
پودر تخم گشنیز یا پودر آویشنبه میزان لازم
نمک،‌ زردچوبه، فلفل قرمز و ادویه کاریبه میزان لازم
نان لواشبه تعداد لازم


نکته: 
در صورت تمایل می‌توانید سویا را با مقدار ۱۵۰ گرم قارچ جایگزین کنید.

طرز تهیه سمبوسه بدون گوشت

  • سیب زمینی‌ها را با آب سرد خوب بشویید تا هیچ گلی روی پوست آن باقی نماند.
  • اکنون سیب زمینی‌ها را باید آبپز کنید. سپس پوست آن‌ها را بگیرید و نگینی خرد کنید.
  • سویا را حدود دو الی سه ساعت خیس کنید. سپس آن را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. سویا را چرخ کنید.
  • اکنون پیازها را نگینی خرد کنید و به همراه سویا با مقداری روغن روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز تفت دهید و به آن ادویه کاری، پودر آویشن، زردچوبه و فلفل قرمز اضافه کنید. در انتهای کار نیز مقداری نمک به سویا بزنید.
  • سیب زمینی، تره و جعفری خرد شده و سویا را با یکدیگر مخلوط کنید.
  • اکنون نان‌ها را به شکل مستطیل برش بزنید و همانند تصویر زیر به صورت یک قیف دربیاورید.

 

طرز تهیه سمبوسه بدون گوشت

طرز تهیه سمبوسه بدون گوشت

 

  • داخل قیف را با مواد سمبوسه پر کنید و مطابق شکل زیر عمل کنید.
  • برای آنکه نان سمبوسه باز نشود، مقدار آرد را خمیر کنید و لایه آخر را با آن بچسبانید.
  • اکنون در یک ماهیتابه لبه بلند یا قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد، سمبوسه‌ها را سرخ کنید. توجه داشته باشید که روغن باید سطح سمبوسه‌ها را بپوشاند.
  • سمبوسه‌ها را پس از آماده شدن در یک آبکش قراردهید تا روغن اضافی آن‌ها خارج شود.

 

 

نکات طرز تهیه سمبوسه بدون گوشت

اگر به جای سویا از قارچ استفاده کردید، قارچ را خرد کرده و آب آن را بگیرید. برای این منظور قارچ را بدون روغن در ماهیتابه ریخته و اندکی تفت دهید. توجه داشته باشید برای اینکار از ماهیتابه تفلون استفاده نکنید، زیرا نبود روغن باعث جدا شدن لایه نچسب خواهد شد. پیاز را نگینی خرد کنید و جداگانه سرخ کنید، سپس ادویه‌ها را اضافه کنید و در انتها قارچ‌ها را نیز اضافه نمایید تا اندکی تفت بخورند.

 

طرز تهیه سس سمبوسه

در خوزستان سمبوسه به همراه این سس سرو می‌شود. در ادامه مواد مورد نیاز برای تهیه آن را مشاهده می‌کنید.

مواد لازم
تمر هندی۱ بسته
پیاز۱ عدد متوسط
تره و جعفری ساطوری شده۲ قاشق غذاخوری
آبغوره۲ قاشق غذاخوری
فلفل قرمزبه میزان لازم


نکته: 
توجه داشته باشید که به دلیل شور بودن تمر هندی این سس به نمک نیاز ندارد.

روش تهیه

  1. ابتدا تمر هندی را به مدت سه الی چهار ساعت در  سه لیوان آب خیس کنید.
  2. آب و تمر را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز  قرار دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه سوزنی بجوشد.
  3. سپس مخلوط آب و تمر را چنگ بزنید و از صافی رد کنید تا فقط آب تمر بدون هسته باقی بماند.
  4. پیاز را رنده درشت بزنید و به آب تمر اضافه کنید.
  5. تره و جعفری را نیز به سس اضافه نمایید.
  6. سپس آبغوره را نیز به مواد بیفزایید.
  7. در نهایت به مقدار لازم فلفل قرمز اضافه کنید.
  8. سپس سس را در یک ظرف شیشه‌ای بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.
برای اینکه این سس جابیفتد باید آن را از ۲۴ ساعت قبل تهیه کنید و در یخچال قرار دهید.

موضوعات
درباره سایت
مجله اینترنتی ایما با هدف راه اندازی سایتی جامع در حوزه اجتماعی وب فارسی از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و در زمان کوتاهی حوزه فعالیت محتوایی خود را به بیش از 124 عنوان مجموعه گسترش داده است.
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی راهی برای بودن همیشه کنار هم
کلیه حقوق برای " مجله ایما " محفوظ است.