طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش جنوبی

طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش جنوبی

 

طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش جنوبی

یکی از خوشمزه‌ترین غذا‌هایی که با ماهی درست می‌شود، ماهی شکم پر است که به دلیل استفاده از سبزیجات خوش عطر، از بوی زهم ماهی در آن خبری نیست. این ماهی را می‌توان در فر درست کرد یا در صورت در دسترس نبودن فر، می‌توان آن را در تابه سرخ کرد و یا روی زغال، کباب کرد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر و نکاتی که در تهیه آن باید در نظر داشت را با هم مرور کنیم.

 

طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش جنوبی

این غذا نوعی غذای دریایی مربوط به مناطق جنوبی کشور است و با عنوان ماهی شکم پر جنوبی شناخته می‌شود. در تهیه آن از شیره تمر هندی و سبزیجات معطر استفاده و با ماهی‌های جنوبی نظیر حلوا سفید، صبور، غباد و شوریده درست می‌شود.
مواد لازم
ماهی۱ عدد
سبزی ساطوری شامل گشنیز و شنبلیله به نسبت ۴ به ۱۵۰۰ گرم
سیر سبز ساطوری۱ بوته
شیره تمر هندی۱/۲ پیمانه
فلفل قرمز ساییده۱ قاشق چایخوری
زردچوبه۱ قاشق چایخوری
پودر سوخاری۱ پیمانه
روغن، نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. ماهی شکم پر را معمولا به صورت درسته می‌پزند و سر آن را جدا نمی‌کنند. گاهی باله‌ها را نیز برنمی دارند. ولی آب شش‌های ماهی را باید درآورد. برای این منظور لای گوش ماهی را باز کنید و با نوک کارد محل اتصال آب شش‌ها را ببرید. سپس با دست آب شش‌ها را بیرون بکشید.
  2. پس از پاک کردن ماهی، آن را از شکم برش بزنید، روی ماهی و درون آن را نمک بپاشید و ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا نمک به خورد آن رود.
  3. سپس ماهی را از یخچال خارج کرده، با آب سرد بشویید و خشک کنید.

    طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش جنوبی

    طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش جنوبی

  4. پیاز را خلالی ریز خرد کرده و با ۳-۲ قاشق روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود.
  5. سیر ساطوری شده را به پیاز اضافه کنید و در یکی دو دقیقه با هم تفت دهید، سپس نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
  6. سبزی خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
  7. شیره تمر هندی را اضافه کرده و صبر کنید تا مواد در شیره تمر پخته و نرم شوند و آب آن کاملا کشیده شود، سپس از روی حرارت بردارید.
  8. ماهی را روی تخته آشپزی قرار داده و شکم آن را با مایه سبزی پر کنید، دو لای شکم ماهی را روی هم بگذارید و با نخ پرک ببندید.

طبخ ماهی شکم پر بدون فر

برای طبخ روش جنوبی دو روش پیشنهاد می‌شود:

  • پودر سوخاری را در بشقاب بریزید و دو طرف ماهی را در پودر سوخاری قرار دهید تا اطراف آن کاملا با پودر سوخاری پوشانده شود. در یک تابه مناسب که ماهی در آن جا شود، به اندازه کافی روغن بریزید. حرارت را ملایم کنید و دو طرف ماهی را در آن سرخ کنید. برای سرخ شدن هر طرف ماهی حدود ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا گوشت ماهی پخته و نرم شده و پوست آن طلایی شود، ولی درب تابه را نبندید، زیرا باعث له شدن و از دست رفتن شکل ماهی می‌شود.
    طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش جنوبی

    طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش جنوبی

    طرز تهیه ماهی شکم

  • در روش دوم، زغال را آماده کنید. روی پوست ماهی را با کره ذوب شده چرب کنید. ماهی را روی توری قرار داده و سپس روی زغال بگذارید. پس از اینکه یک طرف ماهی، کباب شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم برشته شود. برای کباب کردن ماهی از کباب پز هم می‌توانید استفاده کنید. برای پختن ماهی روی کباب پز حتما کباب پز را چرب کنید تا پوست ماهی به آن نچسبد و پس از پخت، به راحتی از آن جدا شود.

 

طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش جنوبی

طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش جنوبی

 

 

موضوعات
درباره سایت
مجله اینترنتی ایما با هدف راه اندازی سایتی جامع در حوزه اجتماعی وب فارسی از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و در زمان کوتاهی حوزه فعالیت محتوایی خود را به بیش از 124 عنوان مجموعه گسترش داده است.
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی راهی برای بودن همیشه کنار هم
کلیه حقوق برای " مجله ایما " محفوظ است.