چند روش برای جوانسازی پوست و رفع چین و چروک

چند روش برای جوانسازی پوست و رفع چین و چروک

برای کشیدن پوست و رفع چین و چروک روش های زیادی وجود دارد. کرم های موضعی، جراحی و لیفتینگ صورت از روش های مختلف جوانسازی پوست هستند. برای از بین بردن چین و چروک باید ابتدا به متخصص مراجعه کنید.

رفع چین و چروک و افتادگی پوست تاثیر قابل‌توجهی در جوانی فرد و کاهش سن و سال ظاهری‌اش دارد. با افزایش سن، قوام پوست و ساختارهای کلاژنی و بافت چربی دچار تحلیل می‌شوند و این مساله به دنبال آسیب‌های فیزیکی و شیمیایی مثل مواجهه طولانی با نور آفتاب باعث می‌شود داربستی که پوست صورت را کشیده و صاف نگه داشته به مرور دچار زوال شود.
دکتر بهروز باریک‌بین ،  متخصص پوست در مورد روش های جوانسازی پوست توضیخاتی ارائه می دهند.

کرم‌های لیفت‌ صورت

کرم‌های لیفت‌کننده رطوبت بالایی دارند و با آبرسانی به پوست میزان چین و چروک را کم می‌کنند، اما لازم نیست از کرم‌های گرانقیمت استفاده کنید. کافی است برای پیشگیری از چروک و افتادگی پوست از همان سنین جوانی مصرف کرم‌های مرطوب‌ کننده را آغاز کنید تا پوست در اثر خشکی دچار چین و چروک نشود.

محرک‌ها

محرک‌ها شامل رادیوفرکوئنسی، مزولیفت و انواع لیزر و امواج اولتراسوند است. در تمام این روش‌ها گرما ساختارهای قدیمی‌ کلاژن را تخریب می‌کند و کلاژن‌سازی جدید را در بافت‌های زیرین پوست تحریک خواهد کرد.
البته محدودیت‌هایی هم وجود دارد؛ مثلا لیزرها تا حدی عمق نفوذ دارند یا رادیوفرکوئنسی نیاز به درجه گرمایی خاصی دارد و ممکن است عوارضی داشته باشد که البته میزان این عوارض در روش‌های جدیدتر به طور قابل‌ملاحظه‌ای کاهش یافته است.

روش‌های تزریقی

این روش‌ها شامل تزریق ژل، بوتاکس و چربی است. گاهی چین و چروک در اثر تحلیل بافت چربی است و تزریق چربی یا ژل مثلا در خط خنده این مساله را رفع می‌کند. بوتاکس نیز برای افرادی که عضلات پرکاری دارند و چین و چروک صورت ناشی از حرکات این عضلات است موثر است و کاربرد ویژه‌ای برای خط اخم یا خطوط پنجه‌ای دور چشم دارد.
هیچ یک از این روش‌ها معجزه نمی‌کنند، بلکه به طور نسبی افتادگی پوست را کاهش می‌دهند. البته باز هم میزان اثربخشی با توجه به تهاجمی‌ بودن یا نبودن روش متفاوت است. در روش‌های غیرتهاجمی‌ برای دیدن نتیجه لازم است جلسات درمان تکمیل شود. درمان با لیزر یا رادیوفرکوئنسی حداقل به ۳ تا ۴ جلسه درمان نیاز دارد.

لایه‌بردارها

لایه‌بردارها شامل انواع لیزر، پیلینگ و میکرودرم ابریژن است. تمام این روش‌ها با برداشتن لایه‌ای از روی پوست به بازسازی و نو‌سازی لایه سطحی پوست کمک می‌کنند و در رفع چین‌وچروک‌های ریز سطحی و لک‌ها موثرند.

هایفوتراپی

سازوکار مورد استفاده در این روش، بر اساس اولتراسوند ساده یا همان امواج صوتی ا‌ست. با این تکنولوژی، پزشک انرژی امواج صوتی را در عمق دلخواهی در لایه‌های زیرین پوست متمرکز می‌کند، بدون اینکه آسیبی به سطح پوست برساند.
استفاده از اولتراسوند پیش از این نیز در علم پزشکی سابقه داشته (به‌عنوان مثال دستگاه سونوگرافی) و از این جهت، از بی‌خطر بودن این سازوکار اطمینان حاصل شده است. این روش در یک جلسه و بدون تحمل درد و زمان و هزینه زیاد، از بهترین شیوه‌های حال‌ حاضر در دنیا برای لیفت صورت است.

اثر‌ هایفوتراپی ۳ ماه پس از آغاز درمان مشاهده می‌شود و در از بین بردن پلک‌های افتاده و آویزان، از بین بردن چین‌وچروک‌های صورت، چروک‌های ریز و چین‌خوردگی‌های باریک اطراف چشم موثر است. این روش شلی پوست گردن و گونه‌ها را تا حدودی برطرف می‌کند و به رفع غبغب، محکم شدن پوست صورت و کاهش عمق خط خنده و رفع افتادگی گوشه‌های لب کمک می‌کند.
مزیت‌ هایفوتراپی نسبت به سایر روش‌ها در این است که بدون اینکه هیچ‌گونه جراحی انجام بگیرد لیفت صورت در چند جلسه انجام می‌شود. در صورتی که تعداد جلسات به اندازه لازم باشد، تاثیرگذاری‌ هایفوتراپی تا ۱ سال ماندگارخواهد بود.

روش‌های تهاجمی بهترند یا روش‌های غیرتهاجمی؟

این موضوع به خود فرد بستگی دارد که ترجیح می‌دهد با روش غیرتهاجمی‌، تغییری نسبی کند یا با جراحی پلاستیک تغییر قابل‌ملاحظه‌ای را شاهد باشد. جراحی و لیفت صورت به خانم‌ها و آقایان زیر ۵۰ سال توصیه نمی‌شود زیرا بعد از ۵ تا ۱۰ سال نیاز به تکرار دارد و به هر حال احتمال ایجاد کلوئید و جوشگاه در این جراحی وجود دارد. البته میزان عوارض به تکنیک انتخابی و تبحر جراح نیز بستگی دارد. در برخی افراد نیز با توجه به شرایط لازم است از چند روش کنار هم استفاده شود.

موضوعات
درباره سایت
مجله اینترنتی ایما با هدف راه اندازی سایتی جامع در حوزه اجتماعی وب فارسی از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و در زمان کوتاهی حوزه فعالیت محتوایی خود را به بیش از 124 عنوان مجموعه گسترش داده است.
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی راهی برای بودن همیشه کنار هم
کلیه حقوق برای " مجله ایما " محفوظ است.