
طرز تهیه اکبر جوجه اصل
برای طرز تهیه اکبر جوجه اصل ابتدا بدانید اکبر جوجه چیست ؟
نام یک رستوران زنجیرهای و همچنین لقب فردی به نام علیاکبر کلبادی است. آقای کلبادی بنیانگذار این رستورانها و ابداعکننده غذای مشهور اکبر جوجه است. این نام، اکنون به صورت نام رسمی یک غذای مازندرانی در گوشه و کنار خیابانهای شمال کشور به چشم میخورد.
رستوران اکبر جوجه در سال ۱۳۲۳ در جاده قدیم شهرستان گلوگاه، واقع دراستان مازندران افتتاح شد. کار این رستوران بهسرعت رونق گرفت و اکبر علیاکبر کلبادی، صاحب رستوران اکبر جوجه با همکاری برادرانش، بهتدریج شعبههایی در اقصینقاط مختلف مازندران و گلستان راهاندازی کردند.
مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه اصل
جوجه مرغ |
۱ کیلوگرم |
رب انار شیرین |
۲ پیمانه |
روغن مایع |
۳ پیمانه |
لیمو ترش |
۱ کیلوگرم |
نمک |
به میزان لازم |
طرز تهیه اکبر جوجه اصل
- برای تهیه اکبر جوجه اصل ابتدا؛ جوجهها را دونیم کرده و با مقداری آبلیمو ترش و نمک مزهدار کنید.
- هرچه جوجهها بیشتر در آبلیمو و نمک خوابانده شوند، طعم غذا خوشمزه تر و لذیذتر خواهد شد پس سعی کنید جوجهها را بیش از ۲ ساعت در مواد مزهدار کنید.
- مخلوط روغن مایع و روغن جامد را داخل قابلمه بریزید تا داغ شود.
- مرغ مزهدار شده در نمک و آبلیمو را با حوله کاغذی خشک کنید و داخل روغن قرار دهید.
- شعله را خیلی کم کنید و زمان بدهید تا با حرارت ملایم مرغها داخل روغن سرخ شوند.
- ابتدا مرغها آب میاندازند و این کاملا طبیعی است پس نگران نشوید.
- بعد از اینکه آب جوجهها تبخیر شد، به صورت یکدست سرخ و طلایی میشوند.
- مدت زمان طبخ اکبر جوجه اصل، چیزی حدود ۱٫۵ الی ۲ ساعت طول میکشد.
- در نهایت مرغی بسیار نرم و لطیف خواهید داشت. حالا جوجهها را با رب انار تزیین و با برنج ساده یا زعفرانی سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه اکبر جوجه اصل
- اصل غذای اکبر جوجه با جوجه کوچک درست میشود اما اگر در دسترس نبود، از مرغ کوچک هم میتوانید استفاده کنید.
- در غذای اکبر جوجه اصل، از پیاز و زعفران برای تهیه جوجهها استفاده نمیشود اما اگر مایل بودید به سلیقه خودتان این مواد را به غذا اضافه کنید.
- اصل غذای اکبر جوجه باید در روغن داغ سرخ شود اما در برخی رستورانها، برای تهیه اکبر جوجه، جوجهها را به سیخ میکشند و کباب میکنند.
- برای تهیه اکبر جوجه اصل از کره محلی برای سرخکردن جوجهها استفاده میشده اما ترکیب روغن جامد یا کره و روغن مایع نیز به خوشمزهترشدن غذا کمک میکند.
- موقع سرو اکبر جوجه اصل در رستوران برای شما یک پرس کته زعفرانی همراه با اکبر جوجه، یک کاسه رب انار شیرین، دوغ و پیاز سرو میشود. البته انتخاب نوشیدنی سلیقهای است اما این ترکیب بسیار دلچسب خواهد بود.
امیدواریم با این دستور ساده، بتوانید اکبر جوجه اصل مازندرانی را در منزل تهیه کرده و از تجربه تهیه یک غذای شمالی در منزل خود، در هرکجای دنیا لذت ببرید.