طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش شمالی
طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش شمالی
این غذا نوی غذای دریایی مخصوص خطه شمال است که به ماهی شکم پر شمالی شهرت دارد. در تهیه آن از مغز گردو و رب انار استفاده شده و معمولا با ماهی سفید که معروفترین ماهی دریای شمال است درست میشود.
مواد لازم |
ماهی |
۱ عدد |
آلو، خیسانده و هسته گرفته |
۱۰۰ گرم |
غیسی، خیسانده و هسته گرفته |
۱۰۰ گرم |
کشمش بیدانه، خیسانده |
۱۰۰ گرم |
مغز گردو، نیم کوب |
۲۰۰ گرم |
آبلیموی تازه |
۱ قاشق غذاخوری |
رب انار |
۱/۲ پیمانه |
کره |
۳-۴ قاشق غذاخوری |
زعفران ساییده، نمک و فلفل |
به میزان لازم |
طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش شمالی
دستور تهیه:
- آلو و غیسی را روی تخته آشپزی با کارد خرد کنید و همراه با کشمش در ۳-۲ قاشق روغن در تابه روی حرارت ملایم به مدت دو سه دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
- سپس مغز گردو، رب انار و اندکی نمک و فلفل اضافه کرده و زیر و رو کنید تا مخلوط شوند، سپس از روی حرارت بردارید.
- شکم ماهی را با این مواد پر کرده و با نخ پرک ببندید.
- روی ماهی را با کره ذوب شده چرب کنید و به دو روش ذکر شده در فوق آن را سرخ کرده یا کبابی کنید.
-
۱۰ دقیقه قبل از برداشتن ماهی از روی حرارت، باقیمانده کره را در ظرف کوچکی روی حرارت ملایم ذوب کرده، اندکی زعفران آب کرده و آبلیمو را به آن اضافه کنید و روی ماهی دهید.
- ماهی را پس از پختن در دیس قرار دهید، سپس نخ ان را قیچی کنید و بکشید.
چند نکته در طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر
- موادی که برای پر کردن ماهی شکم پر بدون فر استفاده میشود باید کاملا پخته و بدون آب باشند.
- بهتر است شکم ماهی با نخ پرک دوخته شود که هنگام برگرداندن ماهی مواد از داخل آن به بیرون نریزد.
- برای بهتر پخته شدن گوشت ماهی میتوانید چند برش عرضی روی آن ایجاد کنید.
- برای پر کردن شکم ماهی میتوانید بسته به ذائقه خود از انواع مواد غذایی استفاده کنید.
- برای اینکه گوشت ماهی کاملا مغزپخت و نرم شود، طبخ را روی حرارت ملایم و در مدت زمان بیشتری انجام دهید.