
طرز تهیه نان پنجره ای با شیر
طرز تهیه نان پنجره ای با شیر
هرچند در آشپزی ایرانی مقولهای با عنوان دسر وجود ندارد، ولی خوراکیهای شیرینی که در پایان غذای اصلی خورده میشود، کم نیستند. نان پنجره ای نوعی دسر سنتی بسیار ترد و خوشمزه ایرانی است که تهیه آن نیاز به امکانات و مهارت خاصی ندارد. آرد سفید گندم، پودر نشاسته و تخم مرغ مواد اصلی مورد استفاده در تهیه این شیرینی هستند و برای خمیر کردن این مواد، مایعی نیاز داریم که میتواند شیر یا گلاب باشد.
طرز تهیه
مواد لازم |
تخم مرغ |
۴ عدد |
آرد سفید گندم |
۱ پیمانه |
شیر |
۱ پیمانه |
پودر نشاسته |
۱ قاشق غذاخوری |
روغن برای سرخ کردن |
به میزان لازم |
پودر شکر یا خاکه قند |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پودر نشاسته را با شیر مخلوط کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا نشاسته در شیر حل شود، سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود.
- تخم مرغها را در ظرفی شکسته و با چنگال بزنید تا زرده و سفیده مخلوط شوند. سپس آرد را روی آن الک کنید و هم بزنید تا خمیر شوند.
- از محلول شیر و نشاسته کم کم روی خمیر فوق بریزید و هم بزنید تا خمیر شل شود (کمی از عسل شلتر شود).
- در تابهی گودی تا ارتفاع ۶-۵ سانتیمتر روغن بریزید و روی حرارت ملایم داغ کنید.
- قالب را در روغن داغ کنید، قالب داغ را تا بیش از نیمه در مایه بزنید و سپس در روغن بگذارید.
- همین که نان پنجره ای از قالب جدا شد، قالب را از روغن درآورید.
- نان پنجره ای را پیش از آنکه رنگ بگیرد با کفگیر سوراخ دار از روغن خارج کنید و روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
- در انتها پودر شکر یا خاکه قند را روی نانها بپاشید یا آن را با پودر مغز پسته و پودر هل مخلوط کنید و روی شیرینی بپاشید.

طرز تهیه نان پنجره ای با شیر